Бързо и вкусно: Варени сиренки само за 15 минути. Знаем как ще

...
Бързо и вкусно: Варени сиренки само за 15 минути. Знаем как ще
Коментари Харесай

Бързо и вкусно: Варени сиренки само за 15 минути

Бързо и вкусно: Варени сиренки само за 15 минути. Знаем по какъв начин ще реагирате, когато видите за първи път паница с няколко от тези варени сиренки. Изглеждат необичайно и безцветно и в действителност наподобяват на… уши. Разбира се, нали по тази причина се назовават по този начин. Знаем обаче и по какъв начин ще реагирате, когато ги опитате. Ммммм, това е необикновено вкусно и прелестно солено от сиренето! Понякога очите лъжат, само че за сметка на това небцето в никакъв случай няма да ви подведе. Необходими артикули: Брашно – 500 гр – 1.55 лвсирене – 200 гр – 3.71 лвмасло – 100 гр – 2.30 лвсуха мая 7 грама – 1 пакетче – 0.49 лвзахар – 1 ч.л. – 0.01 лвсол – 1/2 ч.л.Начин на подготвяне:
Разтворете маята в 300 мл хладка вода дружно със захарта и я оставете на топло да шупне.

Пресейте брашното дружно със солта, направете кладенче и изсипете вътре шупналата квас. Замесете меко тесто и го оставете да втаса до момента в който удвои размера си. Разделете втасалото тесто на 2 или 3 равни елементи и го разточете на кори с дебелина 3-4 мм, написа matekitchen.

Разрежете корите на правоъгълници. От едната страна сложете натрошено сирене, прегънете на две и притиснете с вилица по краищата, с цел да залепне добре. Поставете по този начин завършените пакетчета във вряща подсолена вода и ги сварете за към 15 минути. Извадете сиренките от водата, отцедете ги добре, поставете ги в паница и ги залейте със сгорещено масло. По предпочитание може да ги запечете в мощна фурна за към 10 минути.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР